Deel dit project met je vrienden, familie en bekenden.

Deel dit project.

Help kaalheid bij mensen met kanker de wereld uit! Steun project

Help kaalheid bij mensen met kanker de wereld uit!

‘In maart 2013 kreeg ik de diagnose borstkanker. Slecht nieuws maar niets in vergelijking tot het nieuws wat ik kreeg toen bekend werd dat mijn tumor erg agressief was en dat de oncoloog chemotherapie voor schreef. Wat een teleurstelling was dit voor mij. Niet omdat ik misselijk en  beroerd zou worden, neen dat deerde me niet. Het enige waar ik aan kon denken was dat ik kaal zou worden. Kaal, ik………. ??? Mijn wereld stortte even volledig in’. (citaat Wil Kroes-Hoeben)

Kankerpatiënten, die een chemotherapie behandeling ondergaan, hebben vaak te maken met haarverlies. Veel patiënten ervaren de haaruitval als zeer stigmatiserend: het herinnert hen dagelijks aan hun ziekte en het maakt hen voor de buitenwereld in één oogopslag herkenbaar als kankerpatiënt. Mensen die tijdens chemokuren hun leven zo normaal mogelijk door kunnen laten gaan, kunnen deze periode beter doorstaan. Er goed uit blijven zien hoort daar onlosmakelijk bij. Kaalheid niet. Het is mogelijk om door hoofdhuidkoeling het eigen haar te behouden. Nu al. Alleen nog niet voor iedereen.

Hoofdhuidkoeling
Door hoofdhuidkoeling toe te passen kan haaruitval voorkomen of verminderd worden. Vóór, tijdens en na het chemotherapie-infuus wordt de hoofdhuid gekoeld met een koelkap, die op het hoofd wordt geplaatst. Deze kap wordt via het koelapparaat gekoeld door middel van koelvloeistof. De temperatuur van de hoofdhuid neemt hierdoor af tot ongeveer 15-25 Celcius. Daardoor worden de haarwortels minder beschadigd door de chemotherapie met als gevolg haarbehoud. Inmiddels wordt in 76 van de 100 ziekenhuizen in Nederland hoofdhuidkoeling toegepast. Niet alleen borstkankerpatiënten, maar ook patiënten met eierstok-, prostaat- of longkanker hebben baat bij hoofdhuidkoeling.

Het moet en kan beter
Onderzoek heeft aangetoond, dat hoofdhuidkoeling bij ongeveer de helft van de patiënten succesvol is en bijdraagt aan het behoud van de kwaliteit van leven. 50% van de patiënten hoeft geen pruik of andere hoofdbedekking te dragen. Dat betekent dat niet iedere patiënt profiteert van de hoofdhuidkoeling. Naast de soort chemotherapie is de individuele variatie tussen patiënten van belang. Waar de ene patiënt zijn haar behoudt dankzij de koeling verliest een andere patiënt met dezelfde soort kanker en dezelfde soort chemotherapie wel zijn haren. We weten nog niet goed hoe dat komt. Daar is meer onderzoek voor nodig. De Stichting Geef Haar een Kans zet zich in om door middel van onderzoek de resultaten van hoofdhuidkoeling nog verder te verbeteren. Onderzoek dat bedoeld is om de methode van de hoofdhuidkoeling tijdens chemokuren verder te ontwikkelen zodat er nog meer mensen hun eigen haar kunnen behouden. Dit onderzoek kan alleen worden uitgevoerd als daar financiële middelen voor zijn. Er is een bedrag van € 55.000,- nodig, dat we met uw steun bij elkaar willen sprokkelen. Daarom is de Stichting Geef Haar een Kans deze crowdfunding actie gestart. Meer informatie over de stichting zie : www.geefhaareenkans.info

Help kaalheid bij mensen met kanker de wereld uit!
U kunt ons steunen en er mede voor zorgen dat kankerpatiënten hun haar behouden, waardoor het ziekteproces voor hen een heel stuk draaglijker zal worden. Via deze crowdfundingactie is het heel eenvoudig een donatie te doen. En u kunt ons helpen door de pagina te delen, bijvoorbeeld via facebook, met uw familie, vrienden en collega’s. Vraag ook hen deze actie te steunen. Elk bedrag is welkom. Help kaalheid bij mensen met kanker de wereld uit! Hartelijk dank alvast voor uw steun!

Meer info

Donateurs

 • Dorothé Kuipers

  25.01.2017 16:48

  Ik doneer omdat ik ontzettend blij ben dat ik mijn haren volledig heb behouden na 8 chemokuren, met hoofdhuidkoeling, vanwege borstkanker. Als er enige kans voor behoud is zeg ik : altijd doen!! Het is van belang dat er steeds meer bekendheid komt!!

 • Susanne

  04.09.2016 19:54

  Mijn dank is groot, zonder jullie had ik mijn haar niet meer gehad.

 • BaByliss Nederland BV

  08.12.2015 17:34

  Vanuit ons bedrijf willen wij een bijdrage leveren aan dit mooie initiatief! Met vriendelijke groet, van het gehele team van BaByliss Nederland

 • F. Pieterson

  23.11.2015 10:32

  Ik vond het koud maar kan het toch iedereen aanbevelen.

 • S.A.BREED

  19.11.2014 22:07

  Als huisarts maak ik van dichtbij mee hoe erg patiënten het vinden om hun haar te verliezen, het is voor hun zelf erg confronterend maar het is dan ook voor de buitenwereld zichtbaar dat ze kanker hebben.
  De stichting streeft ernaar dat alle patiënten, die ervoor in aanmerking komen, hoofdhuidkoeling aangeboden krijgen en blijft streven naar verbeteren van de resultaten. Iedere bijdrage is welkom!

 • Ton van der Belt

  18.11.2014 09:57

  Als verpleegkundige en als vrouw vind ik het geweldig als kaalheid niet meer nodig zou zijn.

 • astrid

  27.05.2014 13:56

  ik heb zelf ervaren hoe fijn het is om je haren te behouden bij chemo

 • Karin

  13.05.2014 12:21

  Een 'stukje' van jezelf behouden tijdens de chemokuren, zorgt voor een draagbare periode.
  Steun dit mooie project!

 • Klaas

  13.05.2014 09:28

  prima actie; zegt het voort

 • Cecille van Unen

  02.05.2014 16:50

  Mooi initiatief!

 • Els Evers-Bruijns

  25.04.2014 17:09

  Ook ik heb in mijn omgeving meegemaakt dat het kaal worden een extra zware belasting is voor patiënten. Niet allen bij vrouwen maar ook voor een man kan dit problemen geven. Niemand kiest er voor om onnodig zijn haar te verliezen en zeker niet in een periode in je leven die toch al heel heftig en zwaar is. Els

 • Marjon

  25.04.2014 14:08

  Kaalheid door chemo de wereld uithelpen; een streven waar ik graag aan bijdraag!

 • Marc

  18.04.2014 13:32

  Succes met de werving van het beoogde bedrag. Ik hoop dat het gaat lukken!

 • Corina

  17.04.2014 13:29

  Help kaalheid door chemotherapie de wereld uit!